Tim Deurinck

Lesgever paal, niveau beginners

Over mezelf

Ik leerde paaldansen in 2017 kennen via de lessen hangmatyoga bij Studio noXcuse. Door een zware val in mijn tienerjaar heb ik een nogal zwakke rug, maar sinds ik paaldans, heb ik daar, door mijn sterke core, veel minder last van. Voor mij is het dus een fantastische manier om mijn grenzen te verleggen, voor mijn lichaam te zorgen én tegen stereotypes in te gaan: paaldansen is immers een sport voor iedereen!

Paaldansen is een gedeelde passie met mijn vrouw Leoni. We volgen samen lessen en workshops, en deden zelfs de openingsdans op ons trouwfeest in de paal. Ze hielp me ook toen ik in 2019 deelnam aan het BK paaldansen. Samen staken we een artistieke choreo in elkaar met de beginner en intermediate moves die ik op dat moment kon. Door drie keer per week te trainen, maakte ik daarin snel vooruitgang. En met resultaat: ik werd derde!

Daarnaast vind ik het fantastisch dat je nooit uitgeleerd raakt. Je blijft nieuwe moves ontdekken terwijl je door de verschillende niveaus loopt. Want hoe beter je wordt, hoe meer creatieve mogelijkheden er zijn. In 2022 leerde ik ook flying pole kennen dankzij Tine en Laura, en ook daaraan was ik meteen verkocht.

Over mijn lessen

Voor mij is paaldansen een sport waarbij je zorgt voor jezelf en voor anderen, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Samen dingen leren waarvan je denkt: “Dat ga ik nooit kunnen”, dat is mijn doel. Ik geloof sterk dat iedereen kan leren paaldansen, en ik kijk ernaar uit om samen met jou te ontdekken wat je graag doet en waar je goed in bent.

In mijn lessen probeer ik dan ook een evenwicht te vinden tussen het serieuze van techniek, veiligheid en conditie enerzijds, en het speelse anderzijds. We maken er samen een toffe les van, zodat je blij, tevreden en zelfverzekerd naar huis gaat omdat je weer iets nieuws hebt geleerd!

Opleidingen

  • Pole teacher, studio noXcuse
  • Animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugdwerk
  • Gastprofessor, KASK en Conservatorium
  • Motiverend lesgeven, Universiteit Gent
  • Process Communication Model, Universiteit Gent

Hoogtepunten

  • Altijd: die random les waarin een move waar je al lang op oefent, eindelijk lukt!
  • 2022: Showcase van Studio noXcuse
  • 2020: Openingsdans in de paal met mijn vrouw op ons trouwfeest
  • 2019: Brons op het BK paaldansen

Word nu een paal- of hangbeest

Bekijk ons aanbod en kies het abonnement dat bij jou past.

Schrijf nu in