FAQ

Vind hier het antwoord op al je vragen. Is er toch nog iets niet duidelijk? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Inschrijvingen en tarieven

Alle inschrijvingen verlopen via ons online boekingssysteem Bueno. Dit kan via de Bueno-kalender op onze website of via de Bueno student app.

Ben je nieuw bij studio noXcuse, dan moet je de eerste keer aanmelden via de Bueno-kalender hier op de website zodat je een account kan aanmaken.

Inschrijvingen openen telkens minimum een maand voor de start van het seizoen.
Voor het seizoen februari - juni: begin januari.
Voor de zomer: april.
Voor het seizoen oktober - januari: juni.

Inschrijvingen voor de zomerkampen van de kinderen en tieners openen begin januari.
Inschrijvingen voor ons surf & pole camp openen in december.
Inschrijvingen voor losse workshops en specials worden aangekondigd via de nieuwsbrief en social media.

Tijdens het jaar werken we voor de wekelijkse lessen met een abonnement per seizoen (start oktober of februari). Je kiest of je één of meerdere lessen per week wil volgen. De specials en power flex kan je los volgen. Tijdens de zomermaanden hebben we een aangepast aanbod, ‘de zomer van noXcuse’.

Abonnementen volwassenen

 • paal [15 credits - 1 seizoen] €250
 • hangmat [15 credits - 1 seizoen] €225
 • handstand [15 credits - 1 seizoen] €225
 • paal + paal [30 credits - 1 seizoen] €465
 • paal + handstand [30 credits - 1 seizoen] €442
 • paal + hangmat [30 credits - 1 seizoen] €442
 • power flex [losse les] €17
 • power flex [10 credits - 6mnd] €150
 • poleplay [losse credit] €10
 • poleplay [10 credits - 10mnd] €80
 • specials [losse workshop] €19
 • specials [3 credits - 3mnd] €55
 • specials [6 credits - 3mnd] €105

Abonnementen kinderen en tieners

 • kids [15 lessen per seizoen] €158
 • tieners [15 lessen per seizoen] €168


Zomer

 • losse les €19
 • 5 credits €90
 • 10 credits €175
 • 15 credits €250
 • 20 credits €320
 • 25 credits €395
 • 30 credits €465
 • 40 credits €575

Je vindt de Bueno-kalender onder de grote knop “inschrijven” bovenaan.

Een account aanmaken gaat via de Bueno-kalender, klik op de grote knop “inschrijven” om de kalender te zien.

 1. Klik op de activiteit waarvoor je je wenst in te schrijven.
 2. Kies het abonnement dat bij je past.
 3. Klik op “betaal”.
 4. Vul je e-mailadres in en kies om een account aan te maken.
 5. Rond de betaling af.
 6. Kom naar de les

Je kan je steeds aanmelden voor een les, wanneer de les volzet is kom je op de wachtlijst terecht. Je krijgt dan automatisch een mail wanneer er een plekje vrij komt. Op de wachtlijst gaat er nog geen credit van je beurtenkaart. Meld je dus steeds aan voor de wachtlijst, zo kan je misschien toch nog meedoen wanneer er een plekje vrijkomt.

Over de lessen

Voor de start van elk seizoen organiseren we verschillende proeflessen (september, december, januari). Zo kan je proeven van ons aanbod en ontdekken of het iets voor jou is. Je vindt de proeflessen in de Bueno-kalender onder try-outs. Let op, ook voor de proeflessen dien je op voorhand in te schrijven.
Tijdens de zomermaanden hebben we losse workshops intro to pole, deze kan je volgen als proefles.

Nee. Voor onze vaste wekelijkse lessen is het de bedoeling dat je aan het begin van het seizoen een vast lesmoment kiest voor het volledige seizoen (of meerdere vaste lesmomenten wanneer je een abonnement van 2x/week hebt). Lees hier waarom we bewust kiezen voor deze manier van werken.

We hebben ook lessen die je wel los kan volgen zoals de specials en power flex lessen. Onder het aanbod lees je telkens of iets een wekelijkse les, losse workshop of kamp is.

Tijdens de zomer hebben we een aangepast aanbod. Dat bestaat uit verschillende reeksen, specials (losse workshops) en mini intensives. Een flexibel programma waarbij je zelf je eigen pakket samenstelt. Je gaat zo wild als je zelf wil en kan.

Je kan tot 8u voor de les afmelden (met uitzondering van de kinder- en tienerlessen), dan staat je credit terug in je account en kan je die gebruiken voor een andere les binnen hetzelfde seizoen. Je kan inhalen in hetzelfde of een lager level. Inhalen in de power flex kan ook. Credits zijn niet overdraagbaar naar een volgend seizoen.

Tijdens de zomer hebben we een afmeld-tijd van 24u.

Wacht met afmelden voor een les tot het seizoen gestart is zodat er geen misverstanden ontstaan in de groepen.

Uitzondering: dit is niet van toepassing op specials (rooftop, intensives enzovoort) en gastdocenten, dan is inschrijven definitief en kan je niet inhalen.

Als beginner start je voor het paaldansen bij beginners 1, je hebt geen ervaring nodig. Heb je reeds ervaring met paaldansen? We maakten een flowchart om je wegwijs te helpen tussen onze verschillende levels. Lees steeds goed de minimumvereisten per level, je vindt de flowchart hier.

Paal

Comfortabele kledij. Een legging of trainingsbroek voor de opwarming. Een kort shortje en tanktop voor het paaldeel (in de paal gebruiken we ons vel om te blijven plakken).

Hangmat

Comfortabele kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. We vragen om een t-shirt te dragen die je oksels bedekt en sokken voor de hygiëne van de hangmatten.

Handstand

Comfortabele kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Je handen. ;-)

Flex

Comfortabele kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Sokken zijn handig voor sommige oefeningen. Kleed je warm genoeg.

Traditiegetrouw hebben we tijdens de zomermaanden een aangepast aanbod: de ZOMER van NOXCUSE. Het leukste aan onze zomer? Je gaat zo wild als je zelf wil (en kan)!

Iedereen is welkom tijdens onze zomer, je hoeft geen lid te zijn of reeds les te volgen. We hebben een uitgebreid zomeraanbod, met lessen voor elk level, of je nu absolute beginner bent, reeds enkele lessen volgde of een gevorderd beest bent.
Naast het grote paaldansaanbod hebben we ook flex-, hangmat- en handstandlessen.

Je kan de lessen tijdens de zomer indelen in drie grote categorieën:

 • Reeksen: tweewekelijkse lessen - vaste lesdagen (spoed, verdieping, hangmat, flying pole en power flex).

 • Mini intensives: mini reeks van drie opeenvolgende lessen die focussen op een bepaalde techniek.

 • Specials: losse thema workshops.

Ook tijdens de zomer werken we in verschillende levels. In de uitleg over de les lees je telkens of er specifieke minimumvereisten zijn, bekijk dit goed zodat je niet in een verkeerde les terecht komt. Geraak je er niet aan uit? We maakten opnieuw een flowchart!

Andere

Jazeker! We hebben verschillende abonnementen. Een standaard abonnement voor een seizoen wil zeggen dat je 1x per week komt sporten tijdens het seizoen van 15 weken. Je kiest je vast lesmoment en komt wekelijks naar je vaste les.

We hebben ook abonnementen waarbij je twee vaste lesmomenten kiest. Zo kan je kiezen voor 2x paal, paal + handstand, paal + hangmat, hangmat + handstand. Die kan je ook allemaal nog eens combineren met onze flex lessen, dan koop je een beurtenkaart flex en kom je wanneer je wil.

JAZEKER! We zijn ervan overtuigd dat iedereen de basis kan leren. Hoe snel je vooruit zal gaan is bij iedereen anders en afhankelijk van verschillende factoren. Je hebt geen sportieve achtergrond nodig om te starten. Wel een goeie portie enthousiasme! Onze lessen zijn zo opgebouwd dat je ook sterker wordt.
Wil je sneller vooruitgang zien, dan is het interessant om ook te werken aan je flexibiliteit in de power flex en/of twee keer per week te komen trainen.

JAZEKER! Je hoeft niet lenig te zijn om mee te doen met deze lessen. Je werkt op je eigen niveau. Iedereen heeft baat bij de flex lessen, of je nu een stijve plank bent of een elastiekje, je werkt aan JOUW lenigheid en mobiliteit.

ABSOLUUT NIETS. Motivatie en enthousiasme is al wat je nodig hebt om eraan te beginnen. In de power flex en hangmat zijn er geen levels. Als beginner kies je bij de handstand level 1 en bij de paal beginners 1.

JAZEKER. Er staat geen leeftijd op iets nieuws leren! We hebben een gemengd publiek, op dit moment is ons jongste lid 6 jaar en ons oudste 63. Lees hier meer over onze visie en waarden.

JAZEKER. IEDEREEN en ELK LICHAAM is welkom in onze lessen! Wie je ook bent, wat je verhaal ook is, we willen je in beweging brengen en je wereld (letterlijk) op zijn kop zetten. Lees hier meer over onze visie en waarden.

Leren paaldansen is niet gewoon de levels aflopen en klaar. Je start in beginners 1 en daarop volgt beginners 2. Na de beginners komen de verschillende intermediate levels en daarna advanced. Je kan perfect verschillende keren hetzelfde level volgen, je zal steeds iets nieuws leren. Het is belangrijk dat je de basis goed onder de knie hebt, want op een stevige basis kan je bouwen! ;-)

Elk level heeft zijn minimumvereisten. Zo kan je pas naar de intermediate levels wanneer je je invert onder de knie hebt.

Ook in de intermediate en advanced levels kan je perfect verschillende seizoenen hetzelfde level volgen, er zijn zodanig veel intermediate en advanced tricks dat een level nooit “af” is, je kan blijven gaan. Zit je comfortabel in een bepaald level, dan kan je daar zo lang blijven als je wil!

We hebben verschillende intermediate levels, deze zijn onderverdeeld in A, B, C en een open level. Er zijn oneindig veel intermediate tricks. Je hoeft de letters niet mooi te doorlopen, je kan bvb verschillende reeksen dezelfde letter volgen. De letters duiden de moeilijkheidsgraad van het level aan. Zorg dat je de minimumvereisten onder de knie hebt van het level dat je gaat volgen.

Na de beginnersreeksen start je in inter A. Inter C is het hoogste intermediate level, de stap voor (semi-) advanced dus. Inter open is een gemengd level.

Hetzelfde geldt voor de advanced reeksen, deze zijn opgedeeld in semi-advanced, advanced 1, 2 en 3. Advanced 1 is het level waar je instapt wanneer je nog nooit eerder een advanced reeks deed, advanced 3 is ons hoogste level.

Ja. Studio noXcuse is een door Stad Gent erkende Sportclub. Breng het aanvraagformulier van je mutualiteit bij ons binnen, zorg dat je eigen deel reeds ingevuld is! In de kleedkamer hangt een vakje met "IN" en "UIT". Je vindt je ondertekend en gestempeld formulier de volgende les terug in het vakje "UIT".

Let op, we kunnen geen attest geven voor de belastingen voor opvang. Enkel sportkampen en sportlessen bij de mutualiteit.

Covid-19

Dit doen we
 • Er is steeds voldoende ontsmettingsalcohol aanwezig.
 • Er wordt constant verlucht.
 • Elke zaal heeft een co2-meter.
 • We houden afstand.
 • Docenten dragen een mondmasker om te spotten, we gaan je niet zomaar aanraken.
 • We houden de huidige maatregelen in de gaten en volgen deze op.


Dit verwachten we van jullie
 • Blijf thuis als je ziek bent, in contact bent gekomen met een besmet persoon of symptomen hebt die aan covid-19 doen denken.
 • Hou afstand.
 • Draag een mondmasker in de studio, tijdens het sporten kunnen we afstand bewaren en mag je mondmasker uit.
 • Hou rekening met elkaar.
 • Contacteer ons wanneer je besmet bent en in de studio bent geweest zodat wij de nodige stappen kunnen ondernemen in functie van contacttracing.

Word nu een paal- of hangbeest

Bekijk ons aanbod en kies het abonnement dat bij jou past.

Schrijf nu in