Laura Verslype

Lesgeefster paaldans en hangmat

Over mezelf

In 2013 volgde ik voor het eerst een proefles paaldansen. Ik had van de kleuterklas tot mijn studententijd geturnd en had zin in iets uitdagends, iets anders. Ik kwam terecht in Tine’s studio en deed er een paalpassie op (of is het een verslaving intussen?) die doorheen de jaren alleen maar is toegenomen. Het is een sport waar voor mij alles in samenkomt: doorzettingsvermogen, fun, esthetiek, lichaamsbewustzijn, team spirit … De onderstebovenliefde groeide en heeft zich intussen uitgebreid naar de hangmat en yogamat.

Over mijn lessen

Tijdens de lessen hangmatyoga hou ik van een combinatie van diepe stretches, verstevigende core-oefeningen en veel upside down fun. De mogelijkheden zijn eindeloos: de hangmat draagt je, daagt je uit, masseert je en haalt het kind in je naar boven.

Paal en hangmat, ik kan ze allebei niet meer missen. Het zijn bewegingsvormen die elkaar aanvullen en ondersteunen. Je maakt kennis met elk spiertje in je lijf, elke centimeter van je huid en af en toe overtreft je lichaam je eigen verwachtingen.ᅠGelukkig hoef ik niet te kiezen tussen beide. In het weekend geef ik aan de allerjongsten hanglessen, waarin we de aap uithangen in de paal en in de hangmat. Tijdens de week geef ik hangmatyoga aan volwassen van alle leeftijden, een uurtje inspannen en ontspannen in de hangmat.

Sometimes it’s absolutely necessary to look at the world upside down in order to see things right.


Opleidingen

  • 200h Yoga teacher training 2018 – Yoga Alliance – Alejandra Torres
  • 50h Aerial yoga teacher training 2019 – Aerial yoga Nederland – Janneke van Amelsvoort
  • Opfriscursus EHBO team - Rode Kruis Gent 2019
  • Opleiding Studio noXcuse

Word nu een paal- of hangbeest

Bekijk ons aanbod en kies het abonnement dat bij jou past.

Schrijf nu in