Ciska L'écluse

Lesgeefster paal, niveau beginners

Over mezelf

Bewegen is een vaste waarde in mijn leven. Als tiener ging ik wekelijks turnen, en jaren later, tijdens mijn studies aan het KASK, was ik op zoek naar een nieuwe artistieke manier van bewegen. Ik ontdekte uitdagende luchtacrobatiek in het circus, en startte met paaldans bij Studio noXcuse. Dat combineer ik nu met groepsfitness, waarbij ik lessen volg én geef.

Ik ben iemand die graag blijft bijleren. Een eeuwige student, zou je kunnen zeggen. Ik weet meestal al voor het einde van de ene opleiding wat het begin van de volgende zal zijn. Die goesting in levenslang leren komt ook bij het paaldansen goed van pas: elke les ben ik onder de indruk van de oneindige moves en combinaties die mogelijk zijn in zo’n paal. Na een paaldanstraining voel ik me voldaan, zowel fysiek als mentaal. Nog steeds word ik verrast door stijve spieren waarvan ik het bestaan nog niet kende. Zot wat je lichaam allemaal kan!

Over mijn lessen

Wanneer ik zelf les volg in de studio, hou ik van een goede balans tussen moves die al lukken, en moves die nog niet lukken. Belangrijk voor mij is een succeservaring, maar een beetje zweten ook! Het trainingsproces om een nieuwe move te beheersen vind ik zeer interessant: zoeken naar de juiste drills en oefeningen om kracht en coördinatie te verbeteren, zowel in als naast de paal.

Ik vind het belangrijk dat iedereen dat proces kan volgen op eigen niveau. Elk lichaam is immers anders, en daar moet ook aandacht voor zijn. Mijn ideale lesgever is iemand bij wie ik me vertrouwd en veilig voel, maar die me toch uitdaagt, en dat wil ik ook bereiken wanneer ik zelf lesgeef.

Opleidingen

  • Paaldans, lesgever Beginners, Studio noXcuse Gent (2023)
  • Bewegingsrecreatie, specialisatie Personal Training, Artevelde Hogeschool Gent (2021-2024)

Hoogtepunten

  • Lesgeefster worden bij Studio noXcuse
  • Palen poetsen tijdens de showcase

Word nu een paal- of hangbeest

Bekijk ons aanbod en kies het abonnement dat bij jou past.

Schrijf nu in