Help, ik heb geen grip meer bij het paaldansen!

Enkele tips om de omstandigheden naar je hand te zetten.

Ken je dat gevoel wanneer het weer verandert en paaldansen plots veel moeilijker lijkt? Je hebt minder grip, glijdt uit de paal en vraagt je af waar je kracht naartoe is. Wel, dat ligt niet aan jou, maar aan de omstandigheden! In deze blog delen we enkele tips om die omstandigheden wat naar je hand te zetten.

Een goede grip is niet alleen belangrijk voor meer succeservaringen, maar ook voor minder blessures. Als je minder grip hebt, ga je immers harder klemmen, en kan je je spieren forceren. Wanneer de seizoenen veranderen, en daarmee ook onze huid, gaan we meer of minder zweten en moeten we ons weer even aanpassen. Het harde werk kunnen we niet in jouw plaats doen, maar we kunnen wel tips geven om het net wat minder moeilijk te maken.

Hydrateer je huid

Hoe droger je huid, hoe minder je grip, dus verban die lotions nog niet meteen uit je leven. Het is nog steeds geen goed idee om helemaal ingevet naar de les te komen, maar door tijdens de week wel te smeren, is je huid niet uitgedroogd wanneer je naar de les komt.

Zeep met olie is niet zo vet als doucheolie, en voedt je huid zonder die vettig te maken. Een bodylotion op waterbasis kan je vlak voor de les afspoelen met water, maar niet met zeep, want dat droogt weer uit. Ook aloë vera is niet vet en dus paalproof. Heb je droge handen? Smeer ze dan gerust in met handcrème, en was ze voor de les begint, maar let op met gripproducten die je handen uitdrogen.

Draag veel laagjes

Er is een reden waarom we de opwarming zo lastig maken: om jou aan het zweten te krijgen! Een beetje zweet helpt immers bij je grip. Tijdens de koudere wintermaanden zweten we minder snel, en dan kan het helpen om verschillende laagjes aan te trekken, die je maar stapsgewijs uitdoet. Of doe zoals ik, en kies speciale ‘zweetstoffen’ waarmee je je persoonlijke sauna kan creëren. 😉

Hou je paal warm

Ook je paal heeft het koud in de winter, en een koude paal is een gladde paal. Een extra draai of klim is dus geen overbodige luxe om je paal warm te krijgen én te houden. Staan jullie met twee aan een paal? Perfect, zo houd je de paal warm voor elkaar. Sta je alleen? Geef je paal dan gerust eens een knuffel tussendoor!

Warm voldoende op

Combineer twee lessen! Kom bijvoorbeeld eerst lekker ingeduffeld naar de handstand, hangmat of power flex, en daarna goed opgewarmd naar de paaldans. Die lessen komen je paaldansskills trouwens alleen maar ten goede. Win-winsituatie, als je het ons vraagt…

Gebruik fake zweet

Te veel moeite en/of te weinig resultaten, al dat smeren? Geen nood! We hebben hydraterende spray - wel voor je lichaam, niet voor je handen - op basis van glycerine, waarmee je eenzelfde licht laagje zweet creëert als met een sportsessie op een warme zomerdag. Toch gripproducten nodig? Lees dan eerst deze blog:

Hoe gebruik ik gripproducten bij het paaldansen?

Word nu een paal- of hangbeest

Bekijk ons aanbod en kies het abonnement dat bij jou past.

Schrijf nu in