FAQ & Kliktips

FAQ 

 1. Hoe kan ik me inschrijven voor de lessen?
 2. Hoe werkt een seizoen bij noXcuse?
 3. Kan ik wekelijks kiezen welke les ik volg?
 4. Ben ik voor alle lessen ingeschreven na betaling?
 5. Hoe maak ik een account aan?
 6. Wat als ik me heb ingeschreven en toch niet kan komen naar de les?
 7. Help, ik weet niet in welke paalles ik me moet inschrijven?
 8. Ik wil meerdere keren per week sporten, kan dat?1. Hoe kan ik me inschrijven voor de lessen?

Alle inschrijvingen verlopen via ons online boekingssysteem Bueno, de inschrijvingen voor het seizoen okt – jan openen zondag 5 september om 18u00. Dit kan via de Bueno student app of via de kalender op onze website.

Heb je nog geen Bueno account bij noXcuse: dan moet je de eerste keer via de kalender op onze website boeken zodat je een account kan aanmaken. Wanneer je op een activiteit klikt zal Bueno je vragen in te loggen of een account aan te maken, daarna zal je kunnen kiezen tussen de verschillende abonnementen.

Ik heb reeds een Bueno account bij noXcuse: Wanneer je klikt op de activiteit zal Bueno vragen of je je credits wil gebruiken of nieuwe wil kopen.

         2. Hoe werkt een seizoen bij noXcuse?

We werken met drie grote periodes per jaar. Seizoen oktober – januari, februari – juni en de zomer van noXcuse (juni – september).

Tijdens een seizoen (okt-jan en feb-juni) werken we met een abonnement van 15 weken. Het is de bedoeling dat je een vast lesmoment kiest en wekelijks naar die les komt. De lessen volgen elkaar op en hebben een logische opbouw, daarom is het belangrijk een vast lesmoment te kiezen. Je schrijft je dus in voor een volledig seizoen. Enkel de power flex lessen kun je los en flexibel  😉 volgen.

Tijdens de zomer werken we anders. Dan kan je je programma helemaal zelf samenstellen, je kan kiezen tussen reeksen, specials (losse workshops) en mini intensives.

        3. Kan ik wekelijks kiezen welke les(sen) ik volg?

Nee. Het is de bedoeling dat je aan het begin van het seizoen een vast lesmoment kiest voor het volledige seizoen. Of meerdere vaste lesmomenten wanneer je een abonnement van 2x/week hebt.

        4. Ben ik automatisch ingeschreven na betaling?

NEE! Na betaling moet je je nog aanmelden voor alle lessen van het seizoen. LET OP het is de bedoeling dat je een vast lesmoment kiest voor het volledige seizoen.

Werk je via de Bueno student app dan moet je dit gaan doen voor elke les. Schrijf je in via de Bueno kalender op onze website dan zal je een vakje “herhaal tot einde seizoen” kunnen aanvinken en doet Bueno het voor jou.

Controleer je eigen lessen in de Bueno student app onder “mijn activiteiten”.re les. Ben je later dan 7u dan ben je de credit kwijt.

        5. Hoe maak ik een Bueno account aan?

Een account aanmaken gaat ook via de Bueno kalender op onze website (scrollen naar beneden tot de kalender). Je klikt op de activiteit waarvoor je je wenst in te schrijven. Bueno zal vragen om aan te melden of een account aan te maken, daarna volg je gewoon de stapjes en rond je je inschrijving af. LET OP, vergeet niet om na betaling je ook nog aan te melden voor alle lessen (of vink het vakje “herhaal tot eind seizoen” aan).

        6. Wat als ik me heb ingeschreven en toch niet kan komen naar de les? 

Inschrijving en betaling zijn definitief, er is geen terugbetaling bij annulatie om welke reden ook. Je kan tot 7u voor de les afmelden, dan staat je credit terug in je account en kan je deze gebruiken voor een andere les binnen hetzelfde seizoen. Credits zijn niet overdraagbaar naar een volgend seizoen.

        7. Help, ik weet niet in welke paalles ik me moet inschrijven?

Als beginner start je bij beginners 1, je hebt geen ervaring nodig. Heb je reeds ervaring met paaldansen? We maakten een flowchart om je wegwijs te helpen tussen onze verschillende levels. Hier vind je de uitleg per paallevel en onderaan de pagina de flowchart.

         8. Ik wil meerdere keren per week sporten, kan dat?

Ja, zeker! We hebben verschillende abonnementen. Een standaard abonnement voor een seizoen wil zeggen dat je 1x per week komt sporten tijdens het seizoen van 15 weken. Je kiest je vast lesmoment en komt wekelijks naar je vaste les.

Maar we hebben ook abonnementen waarbij je twee vaste lesmomenten kiest, je kan ook lessen gaan combineren. Zo kan je kiezen voor 2x paal, paal + handstand, paal + hangmat, hangmat + handstand. Deze kan je ook allemaal nog eens combineren met onze flex lessen, dan koop je een beurtenkaart flex. Power flex is de enige les waarbij we werken met een beurtenkaart en je kan komen wanneer je wil.FAQ ZOMER NOXCUSE

 1. Hoe kan ik me inschrijven voor de lessen?
 2. Wat als ik me heb ingeschreven en toch niet kan komen naar de les?
 3. Ik ben blijven paaldansen tijdens de lockdown, zijn de BTP-lessen dan wel interessant?
 4. Ik heb tijdens de lockdown niets van sport gedaan, ik durf niet goed terug te keren, wat als ik niets meer kan?
 5. Ik ben een beginner, ik volgde slechts enkele lessen paaldansen, welke lessen kan ik volgen deze zomer?
 6. Ik wil mijn paalskills verder verfijnen deze zomer, wat moet ik doen?
 7. Hoe lang zijn mijn corona/ zomer credits geldig?
 8. Ik ga deze zomer op reis en kan dus niet wekelijks naar de les komen, kan ik dan meedoen aan het zomerprogramma?
 9. Kan ik kiezen welke lessen van de spoedreeks ik volg?
 10. Hoe werkt de verdiepingsreeks?
 11. Ik heb nog geen ervaring met paaldansen. Welke les moet ik dan volgen deze zomer? Kan ik eerst eens proberen?
 12. Ik ben nieuw in de studio, wat raad je me aan?
 13. Help! Ik ben overweldigd door het aanbod en heb geen idee wat ik moet kiezen.
 14. Ik ben geen lid van Studio noXcuse, kan ik deelnemen aan de rooftop en aan de zomer?
 15. Wanneer komt de rest van de zomerplanning online?
 16. Waarom duren sommige lessen maar 1u en andere 1u15?

 

 1. Hoe kan ik me inschrijven voor de lessen?

Alle inschrijvingen verlopen via ons online boekingssysteem Bueno. Dit kan via de Bueno student app of via de kalender op onze website.

Ik heb nog geen Bueno account bij noXcuse: dan moet je de eerste keer via de kalender op onze website boeken zodat je een account kan aanmaken. Wanneer je op een activiteit klikt zal Bueno je vragen in te loggen of een account aan te maken, daarna zal je kunnen kiezen of je los wil betalen of een beurtenkaart wil.

Ik heb reeds een Bueno account bij noXcuse: Wanneer je klikt op de activiteit zal Bueno vragen of je je credits wil gebruiken of nieuwe wil kopen.

 1. Wat als ik me heb ingeschreven en toch niet kan komen naar de les?

Inschrijving en betaling zijn definitief, er is geen terugbetaling bij annulatie om welke reden ook. Tijdens de zomer kan je je tot 3 dagen voor de les afmelden, dan staat je credit terug in je account en kan je deze gebruiken voor een andere les. Ben je later dan 3 dagen dan ben je de credit kwijt.

 1. Ik ben blijven paaldansen tijdens de lockdown, zijn de BTP lessen dan wel interessant?

Jazeker! Ofwel kies je je eigen niveau en ga je voor die ultieme perfecte uitvoering aan beide kanten. Of kies een level hoger als je zin hebt in een extra uitdaging (zorg er dan wel voor dat je even de minimumvereisten checkt).

 1. Ik heb tijdens de lockdown niets van sport gedaan, ik durf niet goed terug te keren, wat als ik niets meer kan?

Schrik om terug te keren? Nergens voor nodig, wij zijn er voor jullie en hebben hier goed over nagedacht. Kies gerust een level lager, we willen dat je je helemaal goed voelt en met een voldaan en blij gevoel naar huis gaat (en misschien met enkele nieuwe blauwe plekken ;)).

 1. Ik ben een beginner, ik volgde slechts enkele lessen paaldansen, welke lessen kan ik volgen deze zomer?

Voor iedereen uit de beginner groepen hebben we deze zomer een nieuwe les “derde keer goeie keer”. In deze lessen gaan we verder waar jullie gestopt zijn voor de lockdown, zodanig dat je nu eindelijk dat beginners level kan afronden.

Daarnaast kan je ook terecht in alle beginner, beginner/ intermediate en open level lessen. Er staat telkens bij als er bepaalde vereisten zijn. We raden ook aan om te combineren met non pole lessen, deze lessen zijn een mooie aanvulling en zullen je paalskills aanzienlijk verbeteren.

 1. Ik wil mijn paalskills verder verfijnen deze zomer, wat moet ik doen?

Alles! 😉 Beginnen doe je met de back to pole weken.
En daarna raden we je aan om zeker enkele weken diep te volgen. En dan natuurlijk de mini intensives en dat allemaal combineren met enkele leuke specials. De hangmat en flex lessen zijn ook een goede aanvulling en zullen je paalskills aanzienlijk verbeteren.

 1. Hoe lang zijn mijn corona/ zomer credits geldig?

De zomer en corona credit zijn geldig tot eind september 2021. In oktober start er een nieuw seizoen en kan je deze niet meer gebruiken.

 1. Ik ga deze zomer op reis en kan dus niet wekelijks naar de les komen, kan ik dan meedoen aan het zomerprogramma?

Ja hoor. Tijdens de zomer hoef je niet wekelijks naar de les te komen. We hebben enkele reeksen waarbij dat wel de bedoeling is maar we hebben ook een groot aanbod losse lessen. Daarnaast kan je de reeksen ook per blok van enkele weken volgen en hoef je dus niet per sé de hele zomer mee te doen.

 1. Kan ik kiezen welke lessen van de spoedreeks ik volg?

Nee, de spoedreeks kan enkel per reeks gevolgd worden, een reeks bestaat telkens uit 4 lessen in twee weken. De lessen volgen elkaar op dus het is belangrijk dat je telkens per blok van twee weken inschrijft. Meerdere reeksen na elkaar is nodig om de basis helemaal onder de knie te krijgen. 🙂

 1. Hoe werkt de verdiepingsreeks?

De verdieping is ondertussen een klassieker die niet meer weg te denken is tijdens onze zomer. De verdieping is er in verschillende levels.
Het idee is dat je twee keer per week naar de les komt, we gaan dieper in op bepaalde technieken. We gaan deze technieken versterken, verfijnen en er mee spelen.
De verdieping is als reeks bedoeld, je hoeft niet naar alle lessen te komen (al raden we dat natuurlijk wel aan voor een optimaal resultaat). Maar probeer wel enkele weken na elkaar mee te doen. De lessen bouwen op, in de les zelf maar ook gedurende de zomer.
Je kan steeds inspringen maar het is dus aan te raden meerdere verdieping lessen te volgen om vooruitgang te merken.

 1. Ik heb nog geen ervaring met paaldansen. Welke les moet ik dan volgen deze zomer? Kan ik eerst eens proberen?

Je hebt twee keuzes. Je kan beginnen met een intro to pole les. Deze les kan je gewoon los volgen, we organiseren er verschillende doorheen de zomer. Op die manier kan je eens testen of het iets voor jou is.
Ben je overtuigd dan kan je een spoedreeks (of meerdere) volgen, in deze reeks leer je enkele basistechnieken. Je kan de spoedreeks enkel per blok van twee weken volgen. We hebben doorheen de zomer verschillende spoedreeksen. We raden aan verschillende na elkaar te volgen wanneer je de basis echt onder de knie wil krijgen.

 1. Ik ben nieuw in de studio, wat raad je me aan?

Alles. 😉 Haha, nee, als je nog geen ervaring hebt met paaldansen dan begin je bij intro to pole of de spoedreeks (zie vraag 11). Een combinatie met flex en hangmat lessen is altijd een goed idee, deze lessen zijn heel aanvullend en zullen je helpen in het ontwikkelen van je paalskills.

Heb je reeds ervaring met paaldansen? Ga voor een verdiepingsreeks of kies enkele losse thema workshops of de mini intensices om onze manier van werken te leren kennen.

 1. Help! Ik ben overweldigd door het aanbod en heb geen idee wat ik moet kiezen.

Het aanbod is inderdaad gigantisch. In Bueno kan je filteren op level, dat helpt vermoedelijk al. Je kan ook filteren op soort les. In het schema op de website hebben we kleur gebruikt per soort les, in een poging wat meer duidelijkheid te bieden… 

Ons voorstel bij keuzestress: ga eens helemaal wild, daar dient de zomer voor. 😉
Kies één van de verdiepingsreeksen en vul aan met leuke specials. Ga ook eens buiten je comfort zone. Of ga voor de mini intensives om specifiek skills verder te trainen.

 1. Ik ben geen lid van Studio noXcuse, kan ik deelnemen aan de rooftop en aan de zomer?

Natuurlijk! Iedereen is welkom. Gewoon naar de kalender, klikken op de les die je wil meedoen, een Bueno account bij ons aanmaken, en je inschrijven.

 1. Wanneer komt de rest van de zomerplanning online?

We starten met de periode 9 juni – 3 juli omdat er nog versoepelingen op de agenda staan maar de protocollen daarrond zijn nog niet helemaal duidelijk. Daarom wachten we nog even af. In juni zetten we de rest van de zomer online, de inschrijvingen openen dan iets later ook. We gaan ook de inschrijvingen in twee keer doen aangezien de protocollen midden de zomer normaal ook nog eens versoepelen.

16. Waarom duren sommige lessen maar 1u en andere 1u15?

Het sportprotocol zegt dat we 10m2 per persoon moeten voorzien. Hierdoor kunnen we per les slechts 5 mensen toelaten, wat betekent dat je dus semi- privé les krijgt. Om die reden duren deze lessen 1u.

Om toch zoveel mogelijk leden per avond les te kunnen geven, hebben we gezocht naar oplossingen en eentje gevonden!
We gebruiken de Bbox, één van de grote zalen (400m2) van de Eskimofabriek. In deze lessen kunnen we meer mensen toelaten (6 palen – 12 mensen), dus deze les duurt 1u15.

De lessen in de studio en fabriek hebben verschillende uren. Let dus goed op waar je je inschrijft, zodat er geen misverstanden gebeuren en je op het juiste moment in de juiste zaal staat.FAQ IVM CORONA

 1. Welke voorzorgen neemt de studio in kader van het bestrijden van het coronavirus?
 2. Moet ik mijn mondmasker aanhouden tijdens de les?
 3. Wat als ik ziek ben?
 4. Wat gebeurt er met mijn credit wanneer ik moet annuleren door corona maar te laat ben?
 5. Wat als ik contact heb gehad met iemand die besmet is?
 6. Wat als ik na de les ziek word?
 7. Mogen we elkaar aanraken?
 8. Met hoeveel mensen zitten we in de les?
 9. Zijn er CO2 melders in de studio?

 

      1. Welke voorzorgen neemt de studio in kader van het bestrijden van het coronavirus? 

Je kan hier onze corona regels nalezen. Daarnaast hebben we een intens poetsschema, de studio wordt constant verlucht en er wordt dagelijk ontsmet.

      2. Moet ik mijn mondmasker aanhouden tijdens de les?

Voor verplaatsingen door de studio is mondmasker verplicht. Tijdens de les (aan de paal, in de hangmat, op je matje) mag je je mondmasker uit doen.

      3. Wat als ik ziek ben?

Dan mag je niet komen en blijf je thuis. Denk eraan je af te melden via Bueno!

      4. Wat gebeurt er met mijn credit wanneer ik moet annuleren door corona maar te laat ben?

Met een doktersbriefje kan je je credit recupereren.

      5. Wat als ik contact heb gehad met iemand die besmet is?

Dan mag je niet komen naar de les en moet je je afmelden via Bueno.

      6. Wat als ik na de les ziek word?

Als je in de 7 dagen voor dat je je eerste symptomen kreeg bij ons bent geweest dan is het belangrijk dat je ons op de hoogte brengt, zeker wanneer je positief test want dan moeten wij stappen ondernemen.

      7. Mogen we elkaar aanraken?

Afstand moet steeds bewaard worden. Contact is toegestaan indien het noodzakelijk is voor het uitvoeren van de sport. Dat wil zeggen dat helpen kan maar we gaan het zoveel mogelijk vermijden. We bereiden onze lessen op die manier voor dat het zo weinig mogelijk nodig is. Als je elkaar gaat helpen is dit voor beide met mondmasker.

      8. Met hoeveel mensen zitten we in de les?

Vanuit het protocol moeten we rekening houden met 10m2 per persoon.
Tijdens de periode 9 juni – 3 juli zit je in de studio met 5 mensen per les. In de fabriek met 12.

      9. Zijn er CO2 meters in de studio?

Ja. Elke zaal heeft een eigen CO2 meter, de luchtkwaliteit wordt dus constant gemeten. Er zijn twee alarmniveaus. Oranje (900): extra verluchten. Rood (1200): de ruimte verlaten.

 

Vragen, opmerkingen of bezorgdheden omtrent Covid-19, Tine Poullet is de corona verantwoordelijke voor Studio noXcuse (0474 690 451).

 KLIKTIPS

Partners in Pole:

Sarahcademy, partner in polecrime regio Brussel.

Pole Tricks, partner in polecrime Zonhoven Leuven en Mechelen.

De PoleMoveBox, the box filled with inspiration.

Body & Pole in NY, waar het zotte idee om een eigen studio te bouwen ontstond.

Studio Aeris partner in polecrime in Utrecht, Nederland.

 

Other fun:

Op zoek naar een architectenbureau dat luistert naar je wensen en echt tot het uiterste gaat om je dromen uit te voeren? Dan moet je bij FREEK architecten zijn!

Onze huisgraficus Chiel De Cuyper van Lavagraphics.

Onze eventgraficus Hadewych.

Bent u op zoek naar net dat ietsje meer? GUAPA!, unieke animaties voor jong én minder jong.

Planeet Mars, de plek waar voor ons alles begon. Verschillende dansscholen verzameld onder één dak, drie zalen en een prachtig team.

Op maat gemaakte meubels met een leuke hoek af 😉 Ben je fan van onze kurkkruk en bureau, dan moet je bij Ward van DRAW zijn!


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
ErrorHere