Zomer 2021

DE ZOMER VAN NOXCUSE

 

Traditiegetrouw hebben we tijdens de zomermaanden een aangepast aanbod: de zomer van noXcuse.
Onze zomer loopt dit jaar van 5 juli t.e.m eind september. Het nieuwe seizoen start dus eind september 2021. Je hoeft echter zo lang niet te wachten, tijdens onze zomer is er een aanbod voor iedereen.
Het leukste aan onze zomer? Je gaat zo wild als je zelf wil!

We hebben een uitgebreid zomeraanbod, met lessen voor elk level, of je nu absolute beginner bent, reeds enkele lessen volgde of een gevorderd beest bent.
Naast het grote paaldansaanbod hebben we ook flex-, hangmat- en handstandlessen.

 

Je kan de lessen deze zomer indelen in drie grote categoriën:

  • Reeksen: 2-wekelijkse lessen (spoed, verdieping, hangmat en power flex).
  • Specials: losse thema workshops.
  • Mini intensives: mini reeks van drie opeenvolgende lessen die focussen op een bepaalde techniek.

 

Ook tijdens de zomer werken we in verschillende levels. In de uitleg vind je telkens of er specifieke minimum vereisten zijn, bekijk dit goed zodat je niet in een verkeerde les terecht komt.
Twijfel je over het level, contacteer ons gerust en dan helpen we je verder.

 

Voor de zomer werken we met punch cards (beurtenkaarten).
5 credits: € 85
10 credits: € 165
15 credits: € 240
25 credits: € 370
35 credits: € 475
Losse betaling: € 19
De zomer credits zijn geldig tot eind september 2021 (niet overdraagbaar naar het volgende seizoen).
Door deze manier van werken tijdens de zomer kan je flexibel lessen volgen aangepast aan je eigen agenda.

 

De inschrijvingen openen DINSDAG 22U00 via Bueno (kalender of via de student app).

 

LET OP.
Lessen kunnen enkel doorgaan wanneer het minimum aantal deelnemers is bereikt. Denk eraan om je tijdig in te schrijven!
Tijdens de zomermaanden is er een afmeld-tijd van 48u voor de start van de les. Dit wil zeggen dat je tot 48u voor de les kan afmelden zonder je credit kwijt te zijn, daarna verlies je je credit.

Je kan in Bueno voorlopig nog niet zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn, daar wordt op dit moment hard aan gewerkt, we verwachten dat dit snel opgelost is.
Je kan je steeds aanmelden voor de les, wanneer de les volzet is kom je op de wachtlijst terecht. Je krijgt dan automatisch een mail wanneer er een plekje vrij komt.
In de Bueno student app zie je onder “mijn activiteiten” voor welke lessen je bent aangemeld.

Extra tip: in de Bueno kalender op onze website (link), kan je filters toepassen.
Op die manier kan je bijvoorbeeld filteren op een bepaald level, op soort les, op zaal, op docent, … Je kan er mee spelen om zo enkel te zien wat je wil zien. In de app kan je helaas geen filters instellen.

 

Versoepelingen corona maatregelen indoor sport.
Op het overlegcomité van vrijdag 18 juni werd beslist dat de regels voor niet-professionele sport vervallen vanaf 27 juni. Wat dit nu concreet voor ons wil zeggen is nog niet duidelijk. Ik wacht geduldig het MB en de sport protocollen af en hou jullie op de hoogte als we meer weten.

 

In afwachting daarvan kunnen we jullie wel reeds onze zomer planning tonen, klaar voor het aanbod?!
Lees er hieronder alles over!

 

 

REEKSEN

→ 2x /week
→ doorlopend doorheen de volledige zomer

 

SPOED

Korte reeks, 2x/week, 4 lessen in 2 weken.
Enkel als reeks te volgen!

Heb je altijd al eens willen proeven van paaldansen? Dan is dit je moment.
Maak kennis met de basics in 4 (/ 8/ 12…) lessen. 

Deze spoedcursus is in eerste instantie bedoeld voor mensen zonder paaldanservaring. Of je nu sportief bent of niet, iedereen is welkom in deze reeks.

Grijp je kans om de basis snel onder de knie te krijgen en misschien kan jij in september meteen instappen in een hoger level (hiervoor moet je minimum 2 volledige spoed reeksen gevolgd hebben!).

 

 

VERDIEPING

→ 2x per week, gedurende de hele zomer
→ sterk aangeraden als reeks te volgen, of toch zeker meerdere lessen!

De verdieping is een vaste waarde in ons zomerprogramma. De verdieping is er voor mensen mét paaldanservaring.
Disclaimer: we zijn wel degelijk verantwoordelijk voor sterkere spieren en zichtbare vooruitgang, beastmode on!

Het doel van de verdieping is om je op korte tijd dubbel zo sterk te maken. 😉
Door twee keer per week de les te volgen merk je sneller vooruitgang en zie/voel je je paal skills echt verbeteren. Je wordt sterker, krijgt meer zelfvertrouwen in de paal, je raakt vertrouwd met de tricks en kunt ermee gaan spelen.

Je kan verschillende richtingen uit met de verdieping en je kiest zelf wat je doel is. Je kan bvb de verdieping gebruiken om je huidige level te versterken, of je kan het gebruiken om een level hoger te halen tegen het eind van de zomer.
Het gaat dus om het verdiepen en sterker maken van de tricks, meer controle, afwerking, variaties, beide kanten (duh!), …

Wat mag je verwachten?
De verdiepingslessen bestaan o.a. uit pole conditioning. Dit zijn paal specifieke oefeningen om je kracht en uithouding i.f.v. je paal skills te verbeteren en te versterken. We hebben een heleboel leuke paaldrills voor jullie. 🙂 Daarnaast bestaat de les natuurlijk ook uit leuke tricks en combo’s, we hebben extra oog voor afwerking en details, … 

De verdieping loopt doorheen de volledige zomer in drie verschillende levels. We raden je aan om minimum twee weken na elkaar, twee lessen per week te volgen om resultaat te merken, maak er je eigen reeks van volgens jouw agenda.

We bouwen op gedurende de zomer maar ook per les, de lessen kunnen dus ook los gevolgd worden, al raden we aan om het beestige effect van de verdieping te verkrijgen verschillende weken na elkaar mee te doen. We werken heel gedifferentieerd en zorgen voor aanpassingen waar nodig. 

Hoe meer verdiepingslessen je volgt, hoe groter het resultaat! Maar dat is ondertussen duidelijk denk ik. 🙂

Let op, de levels zijn anders ingedeeld dan vorige zomer.

 

Diep 1

Level beginners/ intermediate: we focussen op basic invert, climbs, leghangs, butterfly, cross knee release,  … beheers de tricks zoals de echte pro’s, aan beide kanten!! Voor iedereen uit de beginners en intermediate levels (of hoger als je de basis opnieuw wil verstevigen).

 

Diep 2

Level intermediate: we focussen op (aerial) inverts, inverted climb, cross ankle release, leghangs, brassmonkey, shouldermount, … Voor iedereen uit de intermediate levels (of hoger).

 

Diep 3

Level advanced: we bouwen op naar advanced moves zoals handsprings, (aerial) lifts, brassmonkey, verschillende soorten inverts, jump in/out, regrips, … Voor iedereen uit de semi- advanced en advanced levels.

 

Twijfel je over in welk level je moet inschrijven, contacteer ons gerust, we helpen je graag verder.

 

 

POWER FLEX

-> 2x/ week – maandag en woensdag.
-> Los te volgen.

Onze stretchlessen kregen een nieuwe naam! Dezelfde inhoud in een nieuw, beter passend jasje.
Deze les komt twee keer per week terug gedurende de volledige zomer, je kan ze los volgen, wie resultaat wil merken in zijn lenigheid raden we aan om op regelmatige basis mee te doen. De power flex lessen zijn een perfecte aanvulling op zowel de paaldans als handstand lessen. Werken aan je lenigheid heeft een positief effect op je paal skills.

Lenigheid daar moet aan gewerkt worden: de flex lessen zijn er voor IEDEREEN die aan zijn/haar flexibiliteit/ mobiliteit wil werken. Of je nu een elastiekje bent of stijve plank. 😉

We gaan niet gewoon duwen tot je in die split of brug staat, maar onze spieren actief betrekken. Een afwisseling tussen actief en passief stretchen dus. Bewust, met aandacht en zorg voor ons lichaam dagen we je uit om je eigen grenzen te verleggen. We focussen niet puur op leniger worden, maar ook op sterker worden in je lenigheid!

Elke les komt het hele lichaam aan bod, maar we focussen steeds op een specifiek doel. We wisselen af tussen front split, middle split & straddle, schouders & rug. In de Bueno-kalender zie je wat de focus van de les zal zijn.

Heb je een specifieke flex goal? Dan raden we je aan op regelmatige basis naar de lessen te komen.

Level? Open level. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

 

 

HANGMAT

-> 2x/ week – maandag en donderdag.
-> Los te volgen.

De hangmatlessen kort samen gevat: inspannen en ontspannen tegelijk. 🙂
We hebben twee soorten hangmatlessen tijdens onze zomer:

  1. Hangmat power yoga: de pittigere variant van onze hangmat yoga. We laten ons lichamelijk uitdagen door de hangmat in krachtige, actieve en dynamische flows.
  2. Hangmat yoga: een combo van diepe stretches, verstevigende core en upside down fun. 

Level? Open level. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen.
Ook de hangmat lessen zijn een mooie aanvulling op de paaldanslessen. 

 

 

OPEN LEVEL POLE

-> 2x/ week – woensdagochtend en zondagavond.
-> Los te volgen of als reeks.

We organiseren ook op wekelijkse basis een open level paaldansles.
Zijn al die themalessen en verdiepingen niets voor jou, kan je niet kiezen of wil je gewoon nog wat extra in de paal hangen en nieuwe tricks leren. Dan is deze les perfect voor jou.
Een open level waar een beetje vanalles aan bod komt, zoals een gewone les tijdens het jaar dus eigenlijk. Er wordt lesgegeven aangepast aan de groep met mogelijkheid tot eenvoudigere of uitdagendere variaties.

Level? open level, minimum vereiste: leghang.

 

 

 

SPECIALS

→ losse thema workshops

 

INTRO TO POLE

Altijd al eens willen proberen paaldansen maar is een reeks volgen net een stap te ver? Geen probleem, tijdens onze zomer organiseren we verschillende losse workshops.

Kom eens proeven van het paaldansen en wie weet ben je daarna verkocht en ben je niet meer weg te slaan van de studio voor de rest van de zomer.

Level? Deze workshops richten zich tot absolute beginners, je hebt geen voorkennis nodig. Iedereen is welkom.

 

 

BACK TO BASICS 

Voor iedereen mét paaldanservaring die terug wil naar de basis en deze wil verfijnen. We focussen op de basis moves, want zeg nu eerlijk, een stevige basis daar kan je op bouwen! 🙂

Level? Voor iedereen met een beetje paaldans ervaring.

 

 

NO INVERT

We doen het eens anders! We doen coole moves en shapes vanuit een andere creatieve manier dan onze geliefde invert. Voor moest je het nog niet weten: de paal heeft eindeloze mogelijkheden.

Level? minimum vereiste leghang (je hebt dus geen invert nodig voor deze workshop ;)).

 

 

FEEL GOOD (80% succes garantie)

We zijn het er allemaal over eens dat paaldans de beste sport ter wereld is, maar we weten ook dat we er hard voor moeten werken om al die coole moves onder de knie te krijgen. Hoewel dat harde werk net voor zoveel voldoening zorgt, mag het soms ook wel eens gewoon gemakkelijk gaan.

Daarvoor dient deze workshop: als reminder dat het niet altijd lastig en pijnlijk moet zijn, en dat je echt al veel coole dingen kan!
Denk: mooie, simpele shapes en toffe combo’s. Een leuk tussendoortje voor alle verdiepingen, en een goed gevoel gegarandeerd!

Level? Beginner/ intermediate.

 

 

DROPS & DYNAMICS

Een workshop met heel veel energie en snelle moves! Dynamische combinaties aan de statische paal. We bewegen zo snel dat je amper doorhebt wat er aan het gebeuren is. 😉
We spelen met dynamische moves in de statische paal waarbij we vertragen en versnellen in de coolste combo’s die al eens durven eindigen in een dropje… 

Level?
Beginner/ intermediate: minimum vereiste invert.
Intermediate/ advanced: minimum vereiste aerial invert en stevige leghang.

 

 

STATIC ROTATIONS

Making that static pole spin! Wie zegt dat enkel de spinning paal kan spinnen?!

Deze workshop gaat niet enkel om spins maar we doen de statische paal spinnen. Flowy overgangen, draaiende bewegingen, doorkruipen, hangen en roteren rond je eigen as. Misselijk worden op deze manier is out of the question. We gaan van boven naar beneden, van links naar rechts, diagonaal, achterstevoren, …

Level?
Beginner/ intermediate: minimum vereiste stevige invert en leghang.
Intermediate/ advanced: aerial invert, aysha regular grip en brassmonkey.

 

 

SPINNY POLE

Ontdek de wonderlijke wereld van de spinning paal.
In deze lessen zetten we de paal op spinning, de paal draait dan rond zijn eigen as. Dit creëert heel wat nieuwe mogelijkheden.

Let op, niet te zwaar eten op voorhand. 😉

Level?
Level beginners: toegankelijk voor beginners en voor iedereen die de basis van de spinning paal wil leren.
Level intermediate: je snapt de basisprincipes van de spinning paal. Niet toegankelijk voor beginners.
Level intermediate/ advanced: je bent een grote fan van de spinning paal en kan hem reeds (min of meer) temmen. Niet toegankelijk voor beginners.

 

 

FLOORFLOW

In deze workshop leer je enkele leuke floorflows aan. We blijven dicht bij de grond en flowen van de ene beweging in de andere met de paal. Kousen, een lange broek en iets dat je schouders bedekt is aan te raden. 😉

Level? open level, iedereen is welkom.

 

 

PRETTY SHAPES

De titel van deze workshop spreekt voor zich. Je leert mooie tricks en vormpjes in en rond de paal. Haal dat fototoestel maar boven! 😉

Level? Intermediate: invert en leghang beheersen.

 

 

POWER SHAPES

Uitdagende shapes waarbij je eerder kracht dan behendigheid nodig hebt. Denk aan leuke shapes vanuit brass monkey en shouldermount. Een workshop waarbij ook in de voorbereiding krachtopbouw centraal staat.

Level? Intermediate/ advanced.

 

 

FLEXY SHAPES

In deze lessen gebruik je je lenigheid om in de paal mooie shapes te maken. We focussen zowel op benen als op rug. Geen nood als je die perfecte split of backbend nog niet hebt, er zijn ook telkens minder flexy variaties mogelijk én dan heb je een goede motivatie om eens extra te stretchen 😉

Level?
Beginner/ intermediate: minimum vereiste stevige invert.
Intermediate/ advanced: minimum vereiste comfortabele brass monkey. 

 

 

SUPER(WO)MAN

Voor velen een nemesis move, voor anderen een favoriet. De meningen zijn verdeeld over super(wo)man. Wij zijn alvast fan, zo’n grote fan dat we er een volledige workshop aan wijden.

Ontdek verschillende manieren om erin en weer uit te geraken, combineer, varieer, … doe geen jeansbroek aan en smeer achteraf je billen goed in. 😉

Level?
Intermediate: basisprincipes van super(wo)man en zijn statische varianten, ook toegankelijk voor mensen die nog geen echte fan zijn van super(wo)man en er nog een beetje mee worstelen.
Intermediate/ advanced: verschillende dynamische manieren en combo’s om in super(wo)man te geraken, voor mensen die reeds vlot in hun basis super(wo)man hangen.

 

 

LEGHANGS

Deze special focust op verschillende soorten leghangs. Je leert je leghang verstevigen maar vooral ook spelen met al die soorten leghangs en het verkennen van leuke moves.

LevelIntermediate. Je beheerst een basis outside leghang.

 

 

POLE & HANDSTAND

Deze workshop is er in losse lessen en in een mini intensive.

Paaldansen is leuk. Handstands zijn leuk. De combinatie is nog leuker! 🙂
In deze lessen gebruiken we de paal om coole handstand shapes te maken. Je moet hiervoor nog niet vrijstaand op je handen kunnen staan.

Level?
Intermediate: leghang beheersen en tegen de muur kunnen opzwieren naar handstand.
Intermediate/ advanced: leghang beheersen, comfortabel en vertrouwd op je handen staan tegen de muur.

 

 

WEIRD SHAPES

Alle gekheid op een stokje…
In deze onconventionele workshop gaan we op zoek naar andere manieren om aan de paal te hangen. Denk aan coole tricks met een modern kantje, voeten punten hoeft voor één keer niet. Eens iets anders voor je Instagram. 😉 

Level?
Beginner/ Intermediate: invert beheersen.
Intermediate/ advanced: brass monkey en shouldermount.

 

 

SHOULDERMOUNT

Ontdek de wondere wereld van de shouldermount. We spelen met verschillende variaties van deze coole move. Het is belangrijk dat je je basis shouldermount onder de knie hebt voor deze workshop. We gaan een stapje verder met zotte lifts, moves, planks, …

Level? Intermediate/advanced: minimum vereiste shouldermount.

 

 

CHOREO 

In deze lessen draait het niet om de pure techniek maar wel om floorwork, combinaties, flow, … je leert een stukje choreo aan met de paal.

In de Bueno-kalender zie je telkens op welk nummer er gedanst wordt.
We hebben enkele speciallekes in thema… 🙂

 

MAGIC MIKE XXL

De magic Mike choreo is ondertussen een klassieker. Een stoere, sexy choreo, met een hoog showgehalte. Helemaal zoals in de Magic Mike films dus. 😉

Dresscode: wit marcelleke (100% kans op kapot scheuren), losse trainingsbroek, paaloutfit, Magic Mike- accessoires, … Ga maar eens wild. 😀
Song: Pony – Ginuwine

Level? Paaldanservaring is noodzakelijk voor deze workshop, er zijn varianten voor het paaldeel afhv je level. 🙂 Reeds één keer de choreo gevolgd hebben, we herhalen het eerste deel uiteraard maar het is de bedoeling verder te werken aan de choreo. 

 

WHITNEY CHOREO

Wie danst mee op deze vrolijke knaller van een eighties hit? We gaan volledig los in outfit!

Song: I wanna dance with somebody
Level? Beginnerproof.

 

TWERK CHOREO 

Voor deze choreo gaan we paaldansen combineren met twerken.
We draaien rond de paal terwijl we focussen op schudden met onze kont. Plezier gegarandeerd!
Je hebt een beetje paalervaring nodig, maar je hoeft geen zotte tricks te kunnen. Wat twerken betreft, heb je absoluut geen ervaring nodig. Iedereen kan twerken 😉
We gaan dus niet de technische kant op, maar we leggen onze prioriteit bij plezier.
Shake what ya mama gave ya! 

Song: Booty wurk – T-Pain, Joey Galaxy
Level? minimum aan paaldanservaring. 

 

 

 

MINI INTENSIVES

→ mini serie die focust op een bepaalde techniek – 3 lessen
→ enkel als reeks te volgen, losse les niet mogelijk. Tijdens de 3 lessen bouwen we op om de techniek te beheersen en ermee te kunnen spelen. 

 

INVERT

De basismove die een heel nieuw level aan poletricks unlockt. Voor veel mensen een struikelblok. In deze intensive ontleden we die invert tot op het bot. We doen een hele hoop drills, bekijken de techniek. Per persoon wordt ook gekeken waar het knelpunt zit, met als doel tegen eind van de zomer te vliegen én met een nieuw motto: I invert for breakfast. 😉

Level? Beginners. Deze intensive is er voor iedereen die zijn invert (helikopter) onder de knie wil krijgen. Je hebt een minimum aan paal ervaring nodig voor deze intensive (enkele lessen beginners).

 

 

SHOULDERMOUNT

Nog zo’n move die een volledig nieuw level aan pole tricks unlockt. In deze intensive ontleden we de techniek volledig, we bouwen stap voor stap op met dus als doel die shouldermount te beheersen!

Level? Intermediate. Voor iedereen die shouldermount onder de knie wil krijgen. Minimum beginnersreeksen achter de rug.

 

 

POLE & HANDSTAND

Deze workshop is er in losse les en mini intensive. Bij de mini intensive is het de bedoeling dat je de drie lessen volgt.
Paaldansen is leuk. Handstands zijn leuk. De combinatie is nog leuker! 🙂
In deze lessen gebruiken we de paal om coole handstand shapes te maken. Je moet hiervoor nog niet vrijstaand op je handen kunnen staan.

Level?
Intermediate: leghang beheersen en tegen de muur kunnen opzwieren naar handstand.
Intermediate/ advanced: leghang beheersen, comfortabel en vertrouw op je handen staan tegen de muur.

 

 

HANDSPRING / AYSHA

Nog zo’n level unlocker. Je hebt verschillende soorten handspring en aysha. In deze intensive werken we aan de verschillende grips (elbow grip, true grip, cup grip, …), verschillende manier om er in en uit te geraken, … Daarnaast werken we ook richting de zottere moves zoals o.a. deadlift, iron X, regrips, …

Level? Intermediate/ advanced. Let op het is belangrijk voor deze workshop dat je je aysha true grip min of meer onder de knie hebt.

 

 

FLEXY POLE

In deze intensive werken we aan verschillende mooie flexy moves. Je leert je lenigheid gebruiken in de paal, geen nood, je hoeft helemaal geen elastiekje te zijn, er zijn steeds minder flexy varianten. Al is dit natuurlijk wel een goeie extra motivatie om te werken aan je lenigheid. 😉

Per level focussen we ons op enkele mooie klassiekers. In het level B/I denken we dan aan Jade, Allegra, Cocoon en Libellula. In het level I/A aan Russian Split, Bird of Paradise, Superman Crescent en Satelite. Daarnaast leer je nog een heleboel leuke splits & backbend combo’s en losse moves.

Level?
Beginner/ intermediate: minimum vereiste stevige invert. Jade, allegra, cocon, libellula.
Intermediate/ advanced: minimum vereiste comfortabele brass monkey.

 

 

FONJI

Fonji, een favoriete onder de dynamische advanced moves, bij veel mensen op hun wenslijstje. In deze intensive werken we toe naar deze zotte trick. Er zijn verschillende soorten en variaties. Je leert op een verantwoorde manier alles ontleden en de verschillende stappen sterk maken.
Wie weet doe jij deze zomer je eerste baby, halve of volledige fonji.

Diclaimer: full fonji is geen trick die je in drie lessen leert, maar je leert wel alle tricks & tips om er daarna verder mee aan de slag te gaan. En de simpelere varianten zijn ook best al cool. 🙂

Level? Advanced. Om deze intensive te volgen heb je een stevige shouldermount, elbow aysha en flag grip nodig.

 

 

FLIPS

In deze dynamische intensive werken we aan verschillende flips. In en uit de paal springen en flippen dus. Van baby stapjes tot de zotte, jawdropping flips, al zijn ze dat toch allemaal, als we eerlijk zijn! 😉

Level? Advanced. Minimum vereisten: brass monkey, shouldermount, true grip aysha.

 

 

HANDSTAND

Zoals het motto van de studio al aangeeft, is het leven beter ondersteboven. In deze intensive werken we 3 dagen aan de handstand. Voor alle levels toegankelijk, zowel voor absolute beginners als zij die reeds comfortabel op 2 handen staan. De lessen hanteren een complete aanpak waar we na een goede opwarming focussen op techniek, lischaamshouding, schouderstabiliteit, mobiliteit en core stability. We werken samen naar jouw “handstand doel” op een haalbare maar uitdagende manier.

Level? Deze intensive is een open level.

 

 

Wij kijken er naar uit om samen een knallende zomer te beleven!!
Inschrijven en de planning vind je hier.