Team noXcuse @ WPSC

Team Belgium op het IPSF World Pole Sports Championship in Canada, 3/4 van het team uit Studio noXcuse.
*MEGA TROTS*

Na de open competitie tijdens het NK Paalsport in Nederland selecteerden we ons met 4 om België te mogen vertegenwoordigen op het WPSC in Canada.
In België hebben we (nog) geen pole sport federatie en dus ook geen IPSF endorsed nationale wedstrijd. Als atleet van een land zonder IPSF kan je je selecteren door mee te doen aan een open competitie.
De winnaar (Belgisch kampioen) mag zijn land vertegenwoordigen op het WK, de tweede plaats mag ook deelnemen op voorwaarde dat die het minimum aantal punten haalt. Wanneer alle open competities voorbij zijn kijken ze dan per land wie de winnaars zijn.

Team België op het WPSC.

Ikzelf (Tine Poullet) werd voor de vierde keer Belgisch kampioen in de categorie Pole Sports Senior Women. Bekijk hier mijn prestatie op het WPSC in Canada begin oktober, 26ste op de wereldranglijst.
Maité & Eowyn werden Belgisch kampioen in de categorie Pole Sports Doubles Senior women/women. Bekijk hier hun prestatie op het WPSC in Canada begin oktober, 14de op de wereldranglijst.
Victoria Williams werd Belgisch kampioen in de categorie Pole Sports Masters 40+ Women. Bekijk hier haar prestatie op het WPSC in Canada begin oktober, 18de op de wereldranglijst.

Samen mochten ze dus, elk in hun categorie, België vertegenwoordigen op het WPSC 2019 in Canada. Het WPSC was opnieuw een overweldigend weekend en team België deed het fantastisch. Het is een heerlijk en tegelijk lekker stresserend gevoel om daar samen met alle andere atleten, na een jaar hard werk, je ding te mogen doen. De sfeer is onbeschrijfelijk, ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk. De samenhorigheid en support die er heerst onder de atleten, het enthousiaste publiek, …
Trots dat ik daar opnieuw mocht staan en daarnaast ook super trots dat ik het eerste Belgische duo ooit op een WPSC mocht coachen!

Meer lezen over IPSF, dat kan hier. Of trek eens aan mijn mouw in de studio. Zin gekregen om zelf deel te nemen? Dat kan ook, IPSF heeft heel wat categorieën, check hun website of trek dus eens aan mijn mouw, ik legde het examen af en ben een officiële IPSF coach.