POLEFUN

WEBSITE UNDER CONSTRUCTION

We zijn hard aan het werk aan een nieuwe website, sorry voor het ongemak.

Het nieuwe seizoen start 4 oktober. Het lesrooster vind je hier.
Wil je je inschrijven voor de wekelijkse lessen, dat kan vanaf zondag 5 september om 18u00 via de Bueno student app of via de Bueno kalender op onze website (scrollen tot beneden).
Heb je vragen over onze werking, hier lees je alles over het nieuwe seizoen of check onze FAQ of contacteer tine@noxcuse.be.
Meer weten over de paallevels, dat lees je hier.


Paaldans lessen

Wil je leren paaldansen in Gent? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Studio noXcuse hecht veel belang aan het juist en verantwoord aanleren van de verschillende technieken.

In onze paaldans lessen ligt het accent op spins en acrobatie, na een stevige opwarming vliegen we er in. De groepen zijn opgedeeld per niveau, het spreekt voor zich dat je begint bij de beginners en zo opklimt naar boven. We hechten veel belang aan de veiligheid.
Je leert luisteren naar je eigen lichaam en op een veilige manier zotte kuren uithalen. We hebben enkele strenge regels om iedereen zijn veiligheid te garanderen. De lessen volgen elkaar logisch op zodanig dat je de nodige spierkracht en lichaamscontrole traint vooraleer je bepaalde oefeningen doet. Daarnaast staan we er ook op om steeds beide kanten te trainen. Iedereen heeft een voorkeurkant, een “sterkere” kant, het is belangrijk om beide kanten te trainen, kwestie van in evenwicht te blijven. 😉

 

Onze paaldans lessen zijn opgedeeld in verschillende levels.
Geraak je er niet aan uit in welk level je moet inschrijven, scroll naar beneden en check onze flowchart.

Beginners

De beginners hebben we opgesplitst in twee groepen: beginners 1 en 2.
Beginners 1 is bedoelt voor iedereen die wil beginnen met paaldansen, je hebt geen ervaring nodig. Je leert de verschillende basistechnieken. Verschillende spins, climbs, sits, voorbereiding op je eerste invert en hangover.
Wat je moet weten voor je begint: alle begin is moeilijk, pijn is fijn, en paaldansen is niet voor mietjes 😉
Sommige mensen hebben na zestien lessen de basis onder de knie, anderen doen er wat langer over, en daar is absoluut niets mis mee!

Heb je de basistechnieken onder de knie dan gaan we in de reeks Beginners 2 daar verder mee aan de slag. Je raakt vertrouwd met je invert, spins met één hand en ondersteboven hangen.

 

Intermediate

Nu je de basis helemaal onder de knie hebt kunnen we verder. In de intermediate reeksen leggen we de lat wat hoger. Zo leer je bijvoorbeeld je eerste combo’s maken (verschillende oefeningen na elkaar), niet alleen kracht maar ook uithouding wordt als maar belangrijker. We starten niet enkel van op de grond maar gaan ook ondersteboven in de paal en de volledige lengte (4 meter!) gebruiken.

Het intermediate level is enkel toegankelijk voor mensen met reeds ervaring.
We hebben verschillende intermediate levels, deze zijn onderverdeeld in A, B, C en een open level.

Er zijn oneindig veel intermediate tricks. Je hoeft de letters niet mooi te doorlopen, je kan bvb verschillende reeksen dezelfde letter volgen. De letters duiden de moeilijkheidsgraad van het level aan.
Na de beginners reeksen start je in Inter A, inter C is het hoogste intermediate level, de stap voor (semi-) advanced dus. Inter open is een gemengd level.

Minimum vereisten

Inter A: je hebt de basis onder de knie en kan hier verder op bouwen. Je beheerst een stevige basic invert (zonder springen)!
Inter B: je volgde reeds een intermediate reeks en je beheerst moves zoals invert, butterfly, verschillende leghangs, cupido, …
Inter C: je volgde reeds meerdere intermediate reeksen en beheerst ondertussen heel wat intermediate tricks naast die uit A en B.

 

Semi advanced

Deze reeks is enkel toegankelijk voor mensen met reeds ervaring. Je hebt ondertussen de beginner en intermediated tricks onder de knie en bent klaar om te beginnen aan de meer advanced tricks.

Minimum vereisten: je beheerst je aerial invert, shouldermount, verschillende leghangs, inverted D, omgekeerd klimmen, …

 

Advanced

Het level advanced is nog eens opgesplitst in drie levels: advanced 1, 2, 3. De cijfers duiden opnieuw de moeilijkheidsgraad aan.

Deze reeksen zijn enkel toegankelijk voor mensen met reeds ervaring, je hebt de basis en intermediated tricks helemaal onder de knie (aan beide kanten, duh! ;)). De combo’s en tricks worden moeilijker. Oefeningen die meer kracht, flexibiliteit en controle vragen van je lichaam.

Minimum vereisten

Advanced 1: je beheerst oa je aerial invert, shouldermount, verschillende leghangs, elbow & true grip ayesha, brass monkey, …
Advanced 2: reeds een advanced reeks gevolgd hebben. Elbow & true grip Ayesha, brass monkey, aerial shouldermount, …
Advanced 3: Dit is ons hoogste level, deze reeks is enkel toegankelijk voor mensen die reeds advanced lessen gevolgd hebben. We gaan verder met zotte combo’s, spins, drops, flips, … We verdiepen op alle vlakken en testen met plezier nieuwigheden uit, welke andere kant?! 😉 Tricks zoals aerial shouldermount, elbow, true, twisted & cup grip aysha, beheers je niet alleen, maar je bent klaar om er mee te spelen, deze vormen vaak de basis voor de oefeningen en combinaties in dit level.

 

Check de kalender en het lesrooster voor de lesmomenten en -data van dit seizoen.


Help, welk level past bij mij?!


Poleplay

Poleplay is een open training.
Krijg je maar niet genoeg van het paaldansen, wil je de oefeningen van in de les extra inoefenen?
Dat kan tijdens poleplay, een moment van vrij oefenen, paalspeeltijd. Er wordt geen les gegeven, er is wel telkens een docent aanwezig voor als je hulp nodig hebt.

Let op, ook tijdens poleplay is veiligheid uiterst belangrijk! Zorg voor een goeie opwarming, luister naar je lichaam en vraag een spotter indien nodig! Enkel toegankelijk voor mensen mét ervaring in paaldansen!

Voor wie:

iedereen mét paalervaring.


Wil je ook een paalbeest worden?

Neem contact met ons op of schrijf je in via het contactformulier

SCHRIJF JE NU IN!

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
ErrorHere