POLEFUN


Paaldanslessen

Wil je leren paaldansen in Gent? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Studio noXcuse hecht veel belang aan het juist en verantwoord aanleren van de verschillende technieken. Onze docenten hebben dan ook een opleiding gevolgd vooraleer ze beginnen met lesgeven (Xpert teachertraining, ElevatED teachertraining uit New York, Body&Pole, de trainingen van IPSF www.polesports.org).

In onze paaldanslessen ligt het accent op spins en acrobatie, na een stevige opwarming vliegen we er in. De groepen zijn opgedeeld per niveau, het spreekt voor zich dat je begint bij de beginners en zo opklimt naar boven. We hechten veel belang aan de veiligheid. Je leert luisteren naar je eigen lichaam en op een veilige manier zotte kuren uithalen. We hebben enkele strenge regels om iedereen zijn veiligheid te garanderen. De levels volgen elkaar logisch op zodanig dat je de nodige spierkracht en lichaamscontrole traint vooraleer je bepaalde oefeningen doet. Daarnaast staan we er ook op om steeds beide kanten te trainen. Iedereen heeft een voorkeurkant, een “sterkere” kant, het is belangrijk om beide kanten te trainen, kwestie van in evenwicht te blijven. 😉

Laat je vooral niet misleiden door hoe gemakkelijk sommige oefeningen er schijnbaar uitzien. Paaldansen is niet voor mietjes, het vraagt heel wat doorzetting en oefening. Net zoals andere sporten heb je het paaldansen niet meteen onder de knie. Alle begin is moeilijk, maar ook daarna blijven de uitdagingen komen. Er is geen plafond, elk level heeft zijn typische struikelblokken waar je je door moet worstelen om verder te kunnen en een nieuw doel op te stellen.

Waarschuwing!! Paaldansen is verslavend!

We werken met drie seizoenen per jaar. September tot januari, februari tot juni en dan een speciaal aanbod in de zomermaanden. Instappen als beginner kan enkel aan het begin van een seizoen.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar info@noxcuse.be.
Check het uurrooster en de kalender voor de juiste lesmomenten en -data van het seizoen.

Beginners 1

De beginners hebben we opgesplitst in twee groepen: beginners 1 en 2.
Beginners 1 is bedoelt voor iedereen die wil beginnen met paaldansen, je leert de verschillende basistechnieken. Verschillende spins, climbs, sits, voorbereiding op je eerste invert en hangover. Wat je moet weten voor je begint: alle begin is moeilijk, pijn is fijn, en paaldansen is niet voor mietjes 😉 Sommige mensen hebben na zestien lessen de basis onder de knie, anderen doen er wat langer over, en daar is absoluut niets mis mee!

Heb je de basistechnieken onder de knie dan gaan we in de reeks Beginners 2 daar verder mee aan de slag. Je raakt vertrouwd met je invert, spins met één hand en ondersteboven hangen.

 

Intermediated

Nu je de basis helemaal onder de knie hebt kunnen we verder. In de intermediated reeksen leggen we de lat wat hoger. Zo leer je bijvoorbeeld je eerste combo’s maken (verschillende oefeningen na elkaar), niet alleen kracht maar ook uithouding wordt als maar belangrijker. We starten niet enkel van op de grond maar gaan ook inverten in de paal en de volledige lengte (4 meter!) gebruiken. Voorbereiding op je eerste shouldermount, omgekeerd klimmen, elbow hold, …

Een fatsoenlijke invert is noodzakelijk om te kunnen aansluiten in de intermediated levels.

De intermediated reeksen zijn enkel toegankelijk voor mensen met reeds ervaring. Intermediated is een ruim level, we hebben verschillende groepen, deze zijn onderverdeeld in A, B, C en D. Je hoeft niet alle letters te doorlopen, ze volgen elkaar niet per see op maar duiden wel de moeilijkheidsgraad van het level aan!

 

Semi advanced

Deze reeks is enkel toegankelijk voor mensen met reeds ervaring. Je hebt ondertussen de beginner en intermediated tricks onder de knie en bent klaar om te beginnen aan de meer advanced tricks.

Je volgde reeds beginners en intermediated reeksen en beheerst oa je shouldermount, aerial invert, verschillende leghangs, …

 

Advanced

Het level advanced is nog eens opgesplitst in drie levels: advanced 1, 2, 3. De cijfers duiden opnieuw de moeilijkheidsgraad aan.

Deze reeksen zijn enkel toegankelijk voor mensen met reeds ervaring, je hebt de basis en intermediated tricks helemaal onder de knie (aan beide kanten, duh! ;)). Tricks zoals aerial shouldermount, elbow, true, twisted & cup grip aysha, beheers je niet alleen, maar je bent klaar om er mee te spelen, deze vormen vaak de basis voor de oefeningen en combinaties in dit level.

De combo’s en tricks worden moeilijker en complexer. Oefeningen die meer kracht, flexibiliteit en controle vragen van je lichaam.

Twijfel je in welke van de advanced levels je het best past, contacteer dan even Tine.

 

Check de kalender en het uurrooster voor de lesmomenten en -data van dit seizoen.

Poleplay

Poleplay is een open training.
Krijg je maar niet genoeg van het paaldansen, wil je de oefeningen van in de les extra inoefenen?
Dat kan tijdens poleplay, een moment van vrij oefenen, paalspeeltijd. Er wordt geen les gegeven, er is wel telkens een docent aanwezig voor als je hulp nodig hebt.

Let op, ook tijdens poleplay is veiligheid uiterst belangrijk! Zorg voor een goeie opwarming, luister naar je lichaam en vraag een spotter indien nodig! Enkel toegankelijk voor mensen mét ervaring in paaldansen!

Voor wie:

iedereen mét paalervaring.


Wil je ook een paalbeest worden?

Neem contact met ons op of schrijf je in via het contactformulier

SCHRIJF JE NU IN!

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in op de nieuwsbrief
ErrorHere