Acroyoga

AcroYoga, de nieuwste trend in yogaland.

We leven in een wereld waarin de meeste mensen vooral in contact zijn via gsm en computer. AcroYoga biedt een alternatief om dichter bij elkaar te komen. Acroyoga combineert 3 traditionele disciplines: yoga, acrobatiek en thaise massage.

In het begin van de les brengt yoga de aandacht naar de adem en wordt het lichaam opgewarmd. Het acrobatische gedeelte stimuleert kracht en samenwerken.

De base is de persoon met het meeste contact op de grond. Hij/zij ligt vaak met zijn hele rug op de grond en ondersteunt de vlieger met armen en benen. De vlieger is de persoon in de lucht die zich, ondersteund door de base, in dynamische posities kan bewegen. De spotter zorgt er voor dat de vlieger veilig op de grond komt en zorgt voor steun. Een AcroYoga les eindigt gewoonlijk met een thai massage of therapeutisch vliegen waarbij alles in het teken van loslaten staat. Acroyogi’s delen op een speelse manier gewicht en leren elkaar en zichzelf beter leren kennen. Vertrouwen en communicatie zijn daarbij essentieel.
“Ziet er leuk uit maar ik denk niet dat ik het kan doen” is iets wat veel mensen meteen denken als ze voor het eerst AcroYoga zien. Toegegeven: het ziet er uitdagend uit maar met de juiste instelling kunnen de meeste mensen meteen aan de slag. Meer nog: ze zijn verbaasd hoe snel ze basis houdingen kunnen leren.

Bart en Christina komen één keer per maand op zondag naar studio noXcuse, zet deze data alvast in je agenda: 11/10, 15/11 & 20/12. Inschrijven is noodzakelijk, stuur dus snel een mailtje om je plaats te verzekeren.


Voor wie:

iedereen, je hebt geen partner nodig om in te schrijven.

Leave your thought